برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.
دانلود ورژن جدید فایرفاکس
دانلود ورژن جدید کروم
سه شنبه 19 فروردين 1404
nursingnet@tbzmed.ac.ir
English
34796770- 041
شبکه ملی تحقیقات پرستاری
National Iranian Nursing Research Network
صفحه اصلی شبکه
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
آموزش
وبینار نحوه تدوین مستند حمایت طلبی در سیاستگذاری بخش سلامت
تقویم آموزشی سالانه
وبینار تدوین خلاصه سیاستی در بخش سلامت
وبینار پژوهش فناورانه در پرستاری
دوره پژوهشی مجازی- زمستان 1402
پژوهش
الویت های پژوهشی شبکه ملی تحقیقات پرستاری
نقشه جامع پرستاری کشور در افق ۱۴۰۴
سامانه ملی اخلاق در پژوهش های زیستی
پایگاه نتایج پژوهشهای سلامت کشور
بانک اطلاعاتی تحقیقات کروناویروس پروکوئست (Coronavirus Research Database)
سامانه ارزیابی اثربخشی پژوهش های سلامت
برنامه راهبردی شبکه
نقشه مراکز عضو شبکه
دسترسی سریع
معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت
سازمان نظام پرستاری کشور
معاونت پرستاری وزارت بهداشت
دانشکده پرستاری و مامایی تبریز
سامانه علم سنجی اعضا هیات علمی وزارت بهداشت
پورتال اطلاعات پژوهشی کشور
بانک اطلاعاتی پایاننامه های علوم پزشکی کشور
سامانه مشابهت یاب
سامانه کارگاههای پژوهشی و رویدادهای دانشگاه علوم پزشکی تبریز
پیوندها
تماس با ما
فهرست اصلی
فهرست اصلی
صفحه اصلی شبکه ملی تحقیقات پرستاری
درباره شبکه
معرفی شبکه
اهداف شبکه
ماموریت اصلی
مراکز عضو شبکه
ارکان شبکه
رئیس شبکه
دبیر شبکه
اعضای شورای راهبردی
دوره سوم
دوره دوم
دوره اول
شورای آموزشی پژوهشی
تفاهم نامه ها
آئین نامه ها و دستورالعمل ها
کتابخانه دیجیتال شبکه
کتابهای حوزه پژوهش و فناوری پرستاری
کتابهای حوزه علم پرستاری
لینک های مفید
بانک اطلاعاتی پایاننامه های علوم پزشکی کشور
بانک اطلاعاتی نشریات علوم پزشکی کشور
سامانه نشریات پرستاری ایران
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
پایاننامه های پرستاری و مامایی
بانک اطلاعاتی مقالات پزشکی کشور
Enhancing the QUAlity and Transparency Of health Research
شبکه های تحقیقاتی
مراکز تحقیقاتی پرستاری
راهنماهای بالینی
مصوبه وزارت بهداشت
راهنماهای بالینی
استانداردهای بالینی
حوزه بهداشت
کنگره ها، همایش ها و کارگاه های آموزشی
اولویتهای پژوهش در پرستاری
انجمن ها
انجمن علمی پرستاری ایران
انجمن پرستاری ایران
انجمن علمی پرستاری قلب ایران
سامانه نشریات پرستاری ایران
گزارشات سازمان جهانی بهداشت (WHO) و شورای عالی پرستاری(ICN)
کتابهای تالیفی
کرونا ویروس (کووید-19)
مرکز ثبت کارآزمایی بالینی ایران
تاریخ :
شنبه 25 مرداد 1399
کد
16
خطر بروز علائم شدیدتر کووید-۱۹ در بیماران مبتلا به بیماری های غیرواگیر
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران جلسه شبکه ملی تحقیقات دیابت در پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم تشکیل شد. در ابتدای جلسه
دکتر باقر لاریجانی
با بیان اینکه افراد مبتلا به بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت در معرض خطر بروز علائم شدیدتر کووید-۱۹ هستند، اعلام کرد: در حدود ۱۶% از موارد مرگ در بیماران بستری، مبتلا به دیابت بوده اند. ایشان از لزوم تدوین توصیه هایی جهت مراقبت بهینه از بیماران دیابتی در برابر ویروس کرونا سخن گفت. د
کتر لاریجانی افزود: با توجه به اینکه سهم زیادی از پتانسیل دانشگاه های علوم پزشکی کشور صرف مدیریت هزینه های ناشی از بیماری کرونا شده است، پیشرفت بسیاری از پروژه های تحقیقاتی در کشور متاثر از شرایط کووید-۱۹ قرار گرفته است به طوریکه سازمان جهانی بهداشت با ارسال نامه ای به مراکز همکار، تاثیرپذیری برنامه ها را در این زمینه ارزیابی کرده است.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم اضافه کرد: تغییر سمت و سوی درمان به سمت تله مدیسین و روش های دوراپزشکی می تواند از بار مراجعات غیر ضروری بکاهد. وی مشارکت عموم متخصصان توانمند از دانشگاه های مختلف علوم پزشکی کشور در برنامه های آموزشی و پژوهشی در بستر شبکه تحقیقات را اثرگذار خواند.
وی با بیان اینکه رفتارهای اجتماعی و بهداشتی جوامع و دولتها در دوران پساکرونا تغییرات چشم گیری خواهد شد، گفت: در نظر داریم تا برنامه های روز جهانی دیابت را امسال به گونه ای متفاوت از سال های قبل، به صورت انلاین در دو سطح اموزش بیمار و مراقبین بهداشتی برگزار کنیم.
دکتر علیرضا رئیسی
نیز با اشاره به تاثیر همهگیری کووید-۱۹ بر بیماری های غیرواگیر گفت: بالغ بر ۸۵% از علل مرگ و میر در ایران به بیماریهای غیرواگیر اختصاص دارد. وی افزود: با توجه به روند فزاینده تعداد مرگ ناشی از بیماری های غیرواگیر در جهان، در صورت عدم اقدامات موثر، وقوع ۴۰ میلیون مرگ بیشتر در سال ۲۰۴۰ بر اثر بیماریهای غیرواگیر پیش بینی شده است. دکتر رئیسی این عدد را در ایران ۳۹۰ هزار مرگ اعلام کرد. دکتر رئیسی همچنین اشاره کرد که میزان مرگ و میر بر اثر کووید-۱۹ در افراد مبتلا به بیماری های غیرواگیر بیشتر است، بطوریکه در حدود ۲۰% موارد مرگ و میر در افرادی بوده است که از یک بیماری زمینه ای رنج می بردند و با افزایش تعداد بیماری های زمینه ای این آمار افزایش قابل توجهی دارد.
وی اختلال در خدمات پیشگیری و درمان بیماری های غیرواگیر در جهان را در شرایط همه گیری کووید-۱۹ نگران کننده خواند و بر لزوم ادغام بیماری های غیرواگیر در "
برنامه ملی کووید
" در کشورهای جهان تاکید کرد. معاون وزیر بهداشت کاهش فراوانی ارائه خدمات مراقبت دیابت و پره دیابت را به ترتیب ۳۸ % و ۳۲ % خواند.
وی همچنین چالش هایی همچون افزایش عوارض و مرگ ناشی از تاخیر در ارائه خدمات ضروری به افراد مبتلا به بیماری های غیرواگیر، افزایش عوارض و یا معلولیت ناشی از تعویق در غربالگری و بیماریابی و همچنین افزایش عوارض و بیماری های ناشی از سوء مصرف مواد را نگران کننده خواند.
دکتر رئیسی در پایان برنامه های در دست اقدام را تشکیل کارگروه مدیریت بیماری های غیر واگیر متشکل از متخصصین و محققین این حوزه، ارزیابی سریع تاثیر همه گیری بر خدمات مراقبت سلامت غیر واگیر و تدوین برنامه پاسخ برای ۴ گروه بیماری اصلی برشمرد و بر جلب همکاری سایر بخش ها و سازمان های همکار و مشارکت سازمان های خیریه و مردم نهاد تاکید کرد.
در ادامه
دکتر زهرا کاشی
، استاد غدد درون ریز دانشگاه علوم پزشکی مازندران به معرفی مطالعه کوهورت ۵ ساله با عنوان ارزیابی پیامد مادری و جنینی در زنان مبتلا به دیابت بارداری در مقایسه با مادران سالم در منطق شهری و روستایی پرداخت و اعضای شبکه بازخورد های لازم را در این خصوص ارائه کردند.
در بخش دیگری از این نشست مجازی،
دکتر فاطمه بندریان
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات دیابت پژوهشگاه به شرح طرح پژوهشی بررسی وضعیت مراقبت دیابت در بیماران دیابتی در زمان همه گیری کووید ۱۹ پرداخت و گفت: کاهش بارز تعداد مراجعات بیماران دیابتی برای پیگیری و درمان دیابت به علت هایی همچون تخصیص بیمارستان ها به بیماران کووید-۱۹، افزایش خطر ابتلا به کووید-۱۹ با تردد سایر بیماران در این مکان ها، کاهش پذیرش بیماران در مراکز درمانی جهت کاهش ریسک بیماری کووید-۱۹ در کادر درمان در معرض خطر و ترس بیماران از ابتلا به کووید-۱۹ در مراجعه به مراکز درمانی رخ می دهد که می تواند اثرات نامساعدی در رفتار و سبک زندگی بیماران دیابتی و کنترل دیابت آن ها داشته باشد.
در بخش دیگری از این جلسه،
دکتر انسیه نسلی
، رئیس مرکز تحقیقات دیابت پژوهشگاه نیز با تبیین اهداف و دستاوردهای برنامه تدوین نقشه راه پژوهش دیابت در کشور گفت: با هدف جلوگیری از انجام تحقیقات تکراری و یا موازی کاری در امر پژوهش در دیابت در کشور، این برنامه خلاها و کاستی های موجود در حوزه های مختلف تحقیقات دیابت را مورد واکاوی قرار داد که خروجی آن لزوم توجه بیشتر به بحث مطالعات امیکس و پزشکی فردی در حوزه تحقیقات پایه ای دیابت و همچنین تولید شواهد بیشتر در زمینه تحقیقات بالینی از طریق انجام تحقیقات در نظام سلامت، کارآزمایی های بالینی تصادفی با کیفیت بالا و مطالعات آینده نگر است.
رئیس مرکز تحقیقات دیابت با بیان اینکه طرح پژوهشی جدیدی در این پژوهشگاه با عنوان نقشه برداری شواهد از تحقیقات دیابت انجام شده در ایران از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ در حال انجام است افزود: این طرح با هدف جمع آوری نتایج تحقیقات دیابت در کشور، تعیین میزان و دامنه مطالعات دیابت انجام شده در ایران و همچنین یافتن شکاف های تحقیقاتی در مطالعات موجود پایه ریزی شده است.
ایشان سهم مطالعات کیفی در زمینه آموزش دیابت را در کشور ناچیز خواند و گفت: انجام مطالعه در زمینه آموزش متخصین مراقبت های بهداشتی و آموزش به کودکان در زمینه دیابت درخور توجه است. در بخش دیگری از این جلسه، ایشان پیشرفت های اخیر و سرفصل های جدید در زمینه به روز رسانی راهنمای بالینی دیابت را تشریح کرد.
در بخش انتهایی این نشست طرح چند مرکزی ارزیابی سلامت و وضعیت مراقبت از پا در بیماران مبتلا به دیابت و همچنین برنامه های شبکه در بزرگداشت روز جهانی دیابت به ترتیب توسط
دکتر محمدرضا امینی
و
دکتر مهناز سنجری
تشریح شد و از اعضای شبکه جهت مشارکت در اجرای این برنامه ها در سطح کشور دعوت به عمل آمد.
منبع خبر:
پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه تهران
برچسب ها
مرکز تحقیقات دیابت
بیماریهای غیر واگیر
دکتر باقر لاریجانی
دکتر علیرضا رئیسی
دکتر زهرا کاشی
برنامه ملی کووید
علائم شدیدتر کووید